Site icon Mladi Nikšića

Borovinić Bojović: Smanjen broj preminulih od korone

dr Jelena Borovinić Bojović, škola, đaci

Broj preminulih od posljedica koronavirusa u posljednjih 14 dana manji je za 15,19 odsto u odnosu na prethodne dvije sedmice, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Ona je kazala da je prosječna starost nevakcinisanih preminulih pacijenata 70, a vakcinisanih 75 godina.

Prema riječima Borovinić Bojović, u posljednje dvije sedmice broj oboljelih je veći za 4,23 odsto, u odnosu na dvije sedmice ranije.
„Ti procenti odgovaraju sličnim procentima u većem broju država Evrope, kao što je, na primjer, Njemačka“, navela je Borovinić Bojović.
Ona je kazala da je hospitalizovanih 330, što je za oko sedam odsto manje u odnosu na petak, kada su u Crnoj Gori u bolnicama bila 354 kovid pacijenta. Borovinić Bojović je rekla da ti rezultati takođe zahtijevaju određeni oprez, jer se, kako je pojasnila, svaki porast broja novooboljelih, održava na bolničko liječenje u narednih 14 dana. Ona je navela da je od ukupnog broja zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori oporavljeno 98,5 odsto.
„Uspješnost liječenja i oporavka u Crnoj Gori je otprilike na nivou Slovenije, gdje je letalitet takođe 1,5 odsto, a bolji je nego u Hrvatskoj gdje iznosi oko dva odsto“, rekla je Borovinić Bojović.
Izvor: Mina
Exit mobile version