U blizini etno-sela “Montenegro” mogao bi da se napravi veliki joga centar za sve ljubitelje ove vještine.
Suvlasnik pomenutog eno-sela u Donjim Breznima Radonja Blagojević kazao je portal “Mladi Nikšića” da o toj ideji trenutno pregovaraju sa jednim guruom iz Indije.
“Šta se tiče noviteta, u pregovorima smo sa jednim guruom iz Indije, koji želi u blizini etno sela da napravi veliki joga-centar. Naša zemlja je privukla njegovu pažnju, pošto je pronašao u vazduhu puno pozitivne kosmičke energije, koja bi odgovarala dobroj meditaciji”, kazao je Blagojević.


On je kazao da u etno selu i sada ima gostiju, dok nakon zime, pored stnih popravki i sanacija štete od snijega, planiraju i da prošire igralište za djecu.
Etno selo „Montenegro“ je, tvrdi Blagojević, prvo takvo u Crnoj Gori, a osnovao ga je sa bratom Milonjom na imanju njihovog oca Stojana. Udaljeno je 32 kilometra od Nikšića prema Plužinama.


„Još prije 20 godina počeo sam da zamišljam kako da pokažem turistima netaknutu lijepotu pivske prirode, kanjona Komarnica, drugog po veličini u svijetu poslije Kolorado, sa istočne strane i kanjona Tara sa zapadne strane“, priča Blagojević.


Ovo etno-selo prepoznatljivo je po tome što se svakog avgusta kod njih organizuje takmičenje u ležanju – „Crnogorska Olimpijada“.
„Rekordsmen je u ležanju na današnji dan podgoričanin Marko Đurović koji je prije dvije godine ležao čak 37 sati“, istakao je.
Od 2007. godine tradicionalno se održava i biciklistička trka Putevima Pive gdje su, tvrdi, profesionalno označili kružnu stazu u dužini od 25 kilometara.


Svakog lijeta, naveo je, u Breznima “Jazz Joga Montenegro” organizuje “seminare tišine” za svoje članove, koji traju po nekoliko dana i uključuju treninge, meditacije i dani nepričanja.
„Takođe svakog lijeta u etno selo dolaze joga-grupi iz Rusije da se napune čistom energijom iz naših krajeva. U junu ove godine se očekuje nekoliko grupi ruskih turista sa joga-instruktorima koji su več rezervisali čitavo etno selo“, rekao je Blagojević za portal Mladi Nikšića.


Tvrdi da svake godine u ljetnim mjesecima preko 25 hiljada ljudi posjete etno selo „Montenegro“, od kojih su više od deset hiljada djeca u posjeti škola.
Blagojević je poručio da je glavni uslov svima koji žele uspješno da se bave ovim poslom „ogromna želja za radom i posvećenost svom poslu 24 sata, sedam dana u sedmici.