Site icon Mladi Nikšića

Bivši radnici Željezare traže otpremine

mladink

Željezara u gubitku 33 miliona

Željko Perović, predstavnik bivših radnika Željezare, saopštio je da je većina njih Ministarstvu ekonomskog razvoja uputila zahtjev za dobijanje otpremnina, a prije dvije nedjelje protestovali su ispred Skupštine, kako bi izrazili nezadovoljstvo jer nijesu obuhvaćeni aktuelnim zakonom.

Prema riječima Perovića, Zakonom o finansijskoj podršci bivšim radnicima rudarske i metalne industrije predviđena je podrška od 12 000 eura, za one kojima je prestao radni odnos nakon stečaja u državnim preduzećima, a pravo na ovaj iznos ima 1 500 radnika, čime je obuhvaćen samo jedan njihov dio. On je dodao da želi da se nepravda ispravi i prema njima, jer trpe diskriminaciju i prevaru.
Željko Rabrenović, predsjednik Sindikata Željezare „Toščelik“, kaže da je situacija u toj firmi i dalje nepromijenjena, ali da bi novim zakonom, u okviru programa „Evropa sad“, trebalo da potpišu nove ugovore o radu. Rabrenović ističe da od institucija još nijesu dobili nikakav odgovor, jer su, očigledno, svi zaboravili na radnike.
Izvor: Pobjeda
Exit mobile version