Biciklijadom obilježen Dan bicikla

3. jun Međunarodni dan bicikla obilježen je biciklijadmom u Ozrinićima koju je organizovao BK Perun.

Start je bio ispred OŠ Radoje Čizmović.
“Očekivali smo pedesetak učesnika ali je startovalo oko 90 mališana, nastavnika, roditelja i članova BK PERUN. Promocija zdravih stilova života, bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva i biciklizma kao zdrave rekreacije i olimpijskog sporta. Doktorka Biljana iz Ordinacije Balans imala je zanimljiv dan jer savjeti o zdravoj ishrani i mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska imali su veliko interesovanje gotovo svakog učesnika današneg događaja različite starosne dobi”, kazali su iz BK Perun.
Turisticka organizacija Nikšić kao suorganizator obezbijedila je osvježenje i fotografe.
“OŠ Radoje Čizmović, odnosno svi zaposleni bili su odličan domaćin. A nas dvoje smo se potrudili, Branko Cerović i ja da podijelimo iskustva i dali smo savjete mladim biciklistima vezano za biciklizam kao sport i održavanje-servisiranje bicikla. Roditelji djece bili su redari na dionici biciklijade”, istakla je Ana Petrović Njegoš iz BK Perun.
Od Opštine učesnici su dobili dozvolu i rješenje za zaustavljanje saobraćaja ali nažslost podrška policije je izostala a kao razlog su naveli da nemaju auto i uslove da isprate događaj.
“Nije prometna saobraćajnica da možemo sami, kazali su. To je dalo dozu stresa ali dječica su bila dobra, izgovaraili smo riječi ,,desno i polako” hiljadu puta danas. Sve u svemu VRHUNSKI događaj”, kazala je Petrović.
Vozite bicikl i slavite 3. jun DAN BICIKLA, poručuju iz BK Perun.
Foto: Turističa organizacija