Povodom Osmog marta, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizuje besplatno Savjetovalište za odvikavanje od pušenja za osam mladih žena.

 

“Prvih osam dama koje su zainteresovane za tretmane odvikavanja od pušenja mogu se prijaviti za besplatan tretman do petka 10. marta, saopšteno je iz CDPR-a.

U tom udruženju očekuju da se prijavi što više dama koje su zainteresovane da prestanu biti zavisne od konzumiranja duvanskih proizvoda.

“Istovremeno želja CDPR-a je da što više žena u Crnoj Gori ostavi konzumiranje cigareta i prestane biti zavisno od duvanskih proizvoda, a time svoj život učini ljepšim i zdravijim”, navodi se u saopštenju.

Tretman, pored pripremnog časa, sadrži još pet časova odvikavanja od pušenja, koji će biti održani nakon pripremnog časa i dogovora sa polaznicama Savjetovališta.

“Način odvikavanja od pušenja po kojem se radi u CDPR-a je metod američkog profesora Vejn Mek Farlanda, koji po broju pušača koji su prestali da konzumiraju duvanske proizvode daje daleko najbolje rezultate kod navedenog problema danas u svijetu”, kazali su iz udruženja i dodali da sve podatke o prijavi zainteresovani mogu pronaći na njihom zvaničnom sajtu.