Luka Bakić

Crnogorski stonoteniser Luka Bakić kazao je da je spreman za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i da vjeruje u dobar rezultat u pojedinačnoj, a prije svega u ekipnoj konkurenciji, u paru sa Filipom Radovićem.

On smatra da je crnogorska ekipa među favoritima za medalju i da će joj najozbiljniji kandidati za visok plasman biti Francuska, Poljska, Španija i Indonezija.
„Mi smo ekipa koja ima dva kvalitetna igrača. Imamo iskustva i znamo kako se osvajaju medalje. Imamo ozbiljne rivale, ali smo i trenirali i spremali se kvalitetno. Tražićemo svoju šansu, ali se nikako ne odričemo pojedinačnog nastupa. Dosta zavisi od žrijeba, ali očekujem da i tu ostvarimo dobre rezultate“, kazao je Bakić agenciji MINA.
Govoreći o najozbiljnijim kandidatima za visok plasman i medalje, on je posebno istakao Poljaka Patrika Čojnovskog, vodećeg igrača svijeta.
“Tu su još Indonežanin Dejvid Džejkobs, Kinez Lian Hao, Austrijanac Kristijan Gardoš, Francuzi Mateo Bohas i Žil de Bordone i Španac Hoze Ruiz Rejes. Uz nas dvojicu to su glavni favoriti za medalje. U Tokiju je, u našoj kategoriji, 14 stonotenisera, nema lošeg igrača i ekipe”, rekao je Bakić.
Član ekipe koja je osvojila evropsku bronzu u Helsingborgu kazao je da stonoteniska takmičenja počinju 25. avgusta pojedinačnim dijelom i traju do 29. avgusta.
„Slijedi dan pauze, pa ekipni dio. Trudićemo se da odigramo najbolje što znamo, spremni smo i očekujem da će sve biti kako treba. Jedva čekamo žrijeb i da krene ono zbog čega smo se i okupili u Tokiju“, kazao je Bakić.
MINA