Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić kazao je da razlozi njegove ostavke leže u činjenici da zbog ličnih i porodičnih obaveza nije u mogućnosti da dalje pruži svoj maksimum u radu na toj veoma odgovornoj poziciji. Zbog glasina i zlonamjernih komentara koji su se pojavili na određenim portalima, dodaje Bajić, poručuje da je imao veliku čast i zadovoljstvo da kao državni sekretar bude u sastavu nove Vlade.

On je istakao i da je veoma zahvalan ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović na tome što mu je ukazala povjerenje i pružila priliku da bude njen najbliži saradnik u prethodnom periodu koji je tražio maksimalno angažovanje i posvećenost.
“Razlozi moje ostavke leže u činjenici da zbog ličnih i porodičnih obaveza nisam u mogućnosti da dalje pružam svoj maksimum u radu na veoma odgovornoj poziciji državnog sekretara, te da sam zbog profesionalne odgovornosti koju osjećam odlučio da mjesto ustupim osobi koja će punom snagom nastaviti započeti rad na brojnim projektima i aktivnostima koje Ministarstvo zdravlja preduzima u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja stanovnišva”, navodi Bajić.
Napominje da je sa ministarkom i svima zaposlenim u ministarstvu zdravlja kao i Vladi imao i dalje ima profesionalni odnos pun uvažavanja i poštovanja i slaganja oko vizije oporavka i daljeg razvoja zdravstvenog sistema te da u svom radu nije imao nikakav pritisak od bilo koga, već naprotiv, punu podršku i povjerenje od svih sa kojima je dolazio u kontakt.
“Kao zaposleni u Institutu za javno zdravlje i dalje ću nastaviti da pružam ekspertsku pomoć Minsitarstvu zdravlja, Vladi Crne Gore kao i svima onima kojima je stalo da se zdravlje svih, a naročito stavovništva koje pripada vulnerabilnim kategorijama u Crnoj Gori očuva i unaprijedi”, pojašnjava Bajić.
Na kraju, navodi on, svjestan uloge koju mediji imaju u informisanju stanovništva, želi zbog javnosti da izrazi žaljenje što pojedini mediji/pojedinci nisu dorasli ulozi koju trebaju da obavljaju te zbog ličnih interesa zloupotrebljavaju medijski prostor.
“Svjestan da velika većina stanovništva razumije prirodu takvog informisanja, ostajem u uvjerenju da će sa promjenama koje se dešavaju doći i do prijeko potrebne profesionalizacije u medijima koja je neophodna ukupnom razvoju društva”, zaključuje Bajić.