Dobro poznata imena na nikšićkoj muzičkoj sceni, dvadesettrogodišnji Brajan Malović i Aleksa Bijelić, poznatiji kao B-Yang i Sleeg, za naš portal govore o svojim počecima, aktivnostima, planovima. Odgovore u ime ovog popularnog dvojca davao je Brajan.

Možete li našim čitaocima otkriti kako su nastala vaša umjetnička imena?
Aleksa Bijelić – Sleeg je dobio svoj nadimak iz mlađih dana od njegovog starijeg brata, po junaku iz video igrice, a Brajan Malović – B yang je sam osmislio taj nadimak a značenje je povezano sa znakom Yin Yang-a.

Kad i kako se vaše druženje pretvorilo u poslovnu saradnju?

Upoznali smo se možda u prvom srednje. Aleksa je pravio muziku i bitove,  ja sam pisao tekstove i jednostavno smo se tako preko naših zajedničkih prijatelja upoznali i družimo se i danas, saradjujemo i radimo zajedno već 7,8 godina.

Koja pjesma je bila vaš prvijenac?

Prva saradnja bila je na mom prvijencu Sanjaj me. On je za nju radio muziku, a nakon toga smo sve pjesme radili zajedno. Prva zajednička pjesma je Zavodljiva.

Za koju pjesmu smatrate da je najbolja?

Zavodljiva, ona ima najviše pregleda na YouTube-u. Mislimo da je svaka dobra na svoj način ali publika je tu odabrala kao najbolju.

Ko vam je pružio podršku na početku?

U početku osim prijatelja i porodice niko. A kasnije kada smo uverili ljude da je to što radimo dobro i kvalitetno imali smo veliku podršku sa svih strana, čak i od muzičara iz raznih branši koje smo upoznali i sarađivali sa njima, a takodje i mediji koji su nam dosta pomogli.

Koliko je na vaš muzički razvoj uticala saradnja sa poznatim estradnim imenima, kao što su Elitni odredi i Cvija?
Sa Cvijom i Elitnim Odredima smo imali par zajedničkih nastupa i to nam je dosta pomoglo u karijeri.

Često ste isticali da je vaš muzički stil sličan beogradskim Elitnim odredima, ima li još neko na koga se ugledate u profesionalnom smislu, čiji nivo popularnosti i kvaliteta želite da dostignete?
Oni su nam dosta pomogli i davali nam neke korisne savjete, jer smo imali sličan žanr muzike. San svakog muzičara jeste da dostigne najveći nivo popularnosti, tako da i mi ka tome težimo.

12242300_641321136009523_268346626_n

Nikšićani vas mogu vidjeti u raznim lokalima, gdje ste zaduženi za dobru žurku. Zbog čega ste se počeli baviti DJ-ingom?

Pa jednostavno volimo muziku 🙂 Odmah nakon pauze sa snimanjem pjesama, odlučili smo se da pređemo na reprodukciju muzike odnosno na DJ-ing. Tako da smo na neki način ostali u muzičkom svijetu.

Da li stalno radite zajedno u klubovima?

Uglavnom da, desi se da nekad žurku odradi Aleksa sam, a nekad i ja ali uglavnom radimo zajedno.

Da li se može živjeti od DJ-inga?

Može ako si dobar i profesionalan, još bolje ako sama publika osjeti da je to to.

12248583_641321156009521_984980537_o

Novi hit uskoro bi trebalo da ugleda svjetlost dana. Da li se novi projekat razlikuje od vaših prethodnih pjesama, ili će to opet biti izvedeno u vašem prepoznatljivom stilu?

Razlkuje se dosta, jer nismo fokusirani na samo jedan muzički pravac kao što je to ranije bio RnB.

Da li se nešto duža pauza u muzičkom stvaralaštvu odrazila na vas jer ste za to vrijeme sazreli kao ličnosti i vjerovatno promijenili poglede na svijet?
S obzirom na to da smo sada malo stariji i duže vremena smo u muzici, ranije smo to radili iz čistog hobija, sada malo više pratimo muzičke trendove i trudimo se da naša muzika ide u tom smjeru.

Na novom projektu došlo je do saradnje sa jednom od najvećih muzičkih zvijezda u regionu, Lepom Brenom, otkud ta ideja s obzirom da se radi o različitim žanrovima?
Odlučili smo spojimo folk i hip hop zvuk iz razloga što niko nije do sada to uradio što se tiče crnogorske muzičke scene.

Pjesmu ste najavili prilično davno, pa je glavno pitanje, kada će biti gotova?

Imamo mnogo posla, radimo skoro svaki dan. Brzih dana ćemo ući u studio i završiti projekte koje imamo već gotove i izbaciti nove pjesme, čekamo pravi trenutak. Pjesma sa Lepom Brenom biće početkom sledeće godine.

Mogu li vaši obožavaoci da očekuju spektakularnu premijeru nove pjesme u Nikšiću?
Naravno da će naš projekat biti prvo ispromovisan pred nikšićkom publikom.

Do sada su vaše pjesme bile prepoznatljive po brzim ritmovima. Ostajete li i dalje vjerni RnB pravcu ili će to biti neka komercijalnija varijanta kao što danas radi većina vaših kolega?

Naša muzika neće biti samo fokusirana u jednom pravcu, sada imamo novi smjer, a što se tiče DJ-inga težimo ka elektronskoj muzici i produkciji iste. A naš RnB sastav za sada ostaje u istom pravcu sa nekim novim elementima.

12243887_641321462676157_505234248_n

S obzirom na to da sarađujete sa izdavačkom kućom iz Srbije, SOUTH SIDE MUSIC STUDIO, planirate li ”proboj” na srpsko muzičko tržište?
Naravno, jer je to produkcijska kuća koja je napravila mnogobrojne hitove koji su postali popularni u Srbiji a i šire, tako da se nadamo da ćemo i mi zauzeti dobro mjesto na muzičkom tržištu.

Koliko se muzika koju stvarate razlikuje od one koju slušate privatno?
Razlikuje se dosta, jer muziku koju stvaramo prilagođavamo publici koja je naklonjena današnjem muzičkom trendu, a privatno slušamo najviše electro house zvuke.

Koliko društvene mreže, naročito youtube, preko koga svi ljubitelji vašeg zvuka mogu da prate vaš stvaralački rad, utiču na vašu karijeru i popularnost?
S obzirom na to da su društvene mreže trenutno najviše zastupljene i da mnogi muzičari koriste prilku da se izreklamiraju, tako i nama pomažu da ispomovišemo nas stvaralački rad.

12231677_641321132676190_1607941003_n

Ima li ljubomornih komentara upućenih na vaš račun i na račun vašeg stvaralačkog rada?

Nikšić je na žalost poznat kao sredina u kojoj se uspjeh ne oprašta i naravno da ima negativnih komentara. Posao kojim se mi bavimo mora da trpi sve to.

Kako ”izlazite” na kraj sa pripadnicama ljepšeg pola, s obzirom na vašu veliku popularnost među tinejdžerkama?
Trudimo se da sve izbalansiramo. Ponašamo se normalno i ako već imamo toliku popularnost među tinejdžerkama mi to ne koristimo i veoma nam je drago zbog toga 🙂

Koliko prostora imate za druge aktivnosti kao što su sport, čitanje knjiga…?
Imamo baš malo slobodnog vremena. Za knjige i naravno za sport se uvijek nađe slobodnog prostora.

Ostajete li da stvarate u Nikšiću ili planirate u skorijoj budućnosti odlazak van granica Crne Gore?
Planiramo i to u baš bliskoj budućnosti da ostvarimo ciljeve van Crne Gore. Prva destinacija je Beograd zbog većih poznanstava, kontakata i boljih uslova za rad.

Elitni odredi više ne postoje kao grupa, Relja i Vlada su započeli solo karijere, a obzirom na to da vas mnogi vide kao “Nikšićke litne odrede” da li i vi planirate isto?

Ostajemo zajedno 🙂 B-yang i Sleeg 🙂

12231259_641321476009489_1418368889_n

Koliko trenutna ekonomska situacija u Nikšiću utiče na entuzijazam i stvaralački duh mladih ljudi?
Naravno da utiče. Naš grad ima mnogo talenata kako u sportu tako i u umjetnosti koji ne mogu da dođu do izražaja zbog ekonomske situacije.

Šta biste preporučili talentovanim mladim ljudima, koji bi, poput vas, željeli da grade muzičku karijeru?
Da rade ono što vole i da budu istrajni u tome.

Vaše mišljenje o portalu Mladi Nikšića?
Mnogo koristan informativni portal koji pomaže mladima da se informišu i promovišu. Mi smo takođe ljubitelji vašeg portala i drago nam je da postoji jedan takav edukativni sajt u našem gradu. Veliki pozdrav od nas Brajan i Aleksa.