Predstava Kolašinskog amaterskog pozorišta „AVIONSPOTTING“ biće izvedena na Sceni 213, u srijedu, 16. decembra sa početkom u 20 časova. Organizator predstave je Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Predstava je rađena po tekstu dramske spisateljice Ive Brdar, a režiju potpisuje Zoran Rakočević, student pozorišne ražije i diplomirani politikolog. Scenski pokret potpisuje Andjelija Rondović, glumica i asistent na odsjeku gluma FDU Cetinje koja takodje igra u predstavi.

Riječ je o uzbudljivom tumačenju teksta, moderne drame o nesrećnoj porodici koja se suočava sa tragedijom. Paralelno sa životima junaka prožimaju se san i java, i gledalac je u stalnoj nedoumici u kojoj se trenutno fazi radnja odvija, ali se time pojačava i sama napetost. Dvoje savremenih Romea i Julije kojima ljubav ovoga puta ne brane suprotstavljene familije već smrt jednog od njih sa kojom se drugi ne može pomiriti. Roditelji se trude oko sina, čupaju ga iz ponora ništavila ali i sami izgubljeni u mašineriji života nemoćni su da odgovore na zjapeću prazninu nestanka mladog života.

U predstavi igraju: Bojan Bulatović, Andjela Trifunović, Andjelija Rondović i Djordjije Tatić.

Ulaz je slobodan.