Predstava za djecu “Aska i Vuk”, rađena u produkciji “Pan teatra” iz Beograda, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta danas u 10 i 12 sati.

Adaptaciju poznate Andrićeve pripovjetke uradila je Olivera Viktorović Đurašković, koja potpisuje i režiju. Kostime je osmislila Zora Miočinović, koreografiju Tamara Spasić Antonijević, a scenografiju Ivan Pantović.

Uloge tumače: Bojana Đurašković, Olivera Viktorović Đurašković, Aleksandra Đurić i Marko Milošević.

“Ova zanimljiva pozorišna priča govori o snazi umjetnosti – kako se fizički slabija ovčica Aska može suprostaviti daleko snažnijem Vuku, svojim jedinim oružjem – igrom. Poruka je jasna: dobro i lijepo uvijek pobjeđuje zlo, samo treba biti uporan. Scenski pokret, klasična muzika i baletska koreografija zauzimaju značajno mjesto u ovoj predstavi, pa je i na taj način edukativna i prilagođena najmlađem uzrastu djece (3+). To je i bila namjera rediteljke Viktorović, koja poručuje da djeca gledajući ovu predstavu zavole, osim pozorišta i klasičnu muziku i balet”, navodi se u saopštenju Nikšićkog pozorišta.

Ulaznice za termin u 10 časova su rasprodate, dok se za termin u 12 časova mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta prije početka predstave. Cijena ulaznice je dva eura.