Artvision Dan će se održati u četvrtak 23. aprila u sali Zahumlja sa početkom u 11h. Ovu manifestaciju organizuje Ministarstvo kulture u okviru programa Podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Program je osmišljen kao niz prezentacija sa interaktivnim panelima i predstavljanima umjetnika koji su učestvovali u projektu u cilju promocije projektnih aktivnosti i komunikacije ostvarenih rezultata.

Cilj projekta je mapiranje savremene umjetnosti na području jadranske regije i stvaranje i promocija audiovizuelnih produkcija, uz interaktivnu, kulturnu i međuinstitucionalnu saradnju među svim zemljama jadranske regije i Evrope.

Projekat ARTVISION -a.live.art.channel se realizuje od februara 2013. godine a finasiran je od strane Adriatic IPA CBC programa 2007-2013. (mjera 3.3 “Komunikacione mreže”). Lider projekta je regija Pulja – Sektor za politiku promocije teritorije, znanja i talenata, a ostali partneri u projektu su: (Italija) Muzej savremene umjetnosti Pino Paskali, Regija Venecija-Direkcija za kulturne i izvođačke djelatnosti, Akademija lijepih umjetnosti iz Venecije, (Crna Gora) Ministarstvo kulture Crne Gore, Fakultet Dramskih Umjetnosti Cetinje, (Albanija) Ministarstvo Kulture Albanije, Akademija Umjetnosti iz Tirane, (Hrvatska) Primorsko-goranska Županija i televizijski kanal RI iz Rijeke. Pridruženi partneri u projektu su su Euronews (iz Francuske), Artribune i Servizi-Italiani (iz Italije), Radio Televizija Crne Gore i RTV Now News iz Albanije.