Predstavnici Bedem festa pozivaju sve demo bendove iz Crne Gore i regiona da budu mnogo aktivniji i da počnu da rade na sebi već od danas.

To je kako ocjenjuju u tom udruženju neophodno u svim segmentima, od marketinga i promocije, do stvaranja i snimanja autorskih stvari i spotova, traženja finansijskih sredstava, kako bi pokazali da i Crna Gora i čitav region imaju svoju scenu koja je itekako živa i raznovrsna.

“Mi iz Nikšića i iz drugih gradova Crne Gore to dobro znamo, ali se moramo svi zajedno potruditi da to pokažemo i drugima”, navode iz organizacije Bedem festa.

Upravo iz tih razloga, osim sopstvene promocije, ekipa Bedem festa ovih mjeseci i putuje regionom, boraveći kod partnerskih demo festivala.

Trenutna destinacija, nakon Zagreba i 21. izdanja Hrvatskog demo rok festivala na kome je izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić primio nagradu za promociju hrvatske demo scene, zapravo je Subotica i festival Omladina sa kojeg na osmi Bedem fest dolazi pobjednički sastav Phobos iz Beograda, navode iz organizacije.

“Naša misija u narednom periodu biće usmjerena u pravcu jače promocije crnogorske demo scene u regionu, pa ćemo već od sljedeće sezone pokrenuti Bedem demo fest, navodi Petar Šundić.

“Na taj način ćemo omogućiti da pobjednički bend crnogorskog demo festa promovišemo kod naših partnerskih festivala. Tako će pobjednici imati tu mogućnost da nastupe na Hrvatskom demo rok festivalu, na Bunt rok festivalu, na festivalu Omladina, ističe Šundić.

On kaže da je uvjeren da je konačno došlo vrijeme da osim promocije regionalne demo scene u Crnoj Gori, započnemo i realizujemo promociju crnogorske demo scene u regionu.

Boravak u Subotici ekipa Bedem festa iskoristila je i za premijerno emitovanje spota grupe VIS Zli iz Nikšića za numeru ,,Mali čovjek”.

Bend Zli će tako nakon premijernog emitovanja spota u subotičkom festivalu, nastupiti na ovogodišnjem Bedem festu kako bi time promovisali nikšićku demo scenu, navode iz organizacije.

“Boravak u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Subotici i mnogim drugim gradovima, ekipa Bedem festa je provela radno i možemo se pohvaliti potpisanim Memorandumima o saradnji sa partnerskim demo festivalima, čime jačamo i uvezujemo čitav region kroz promociju demo scene”, iskren je Šundić i dodaje da je energija Bedem festa posebna i nenametljiva u odnosu na svoje realne potencijale.

Iz organizacije Bedem festa, nakon fantastičnih imena i izvođača koja su do sada objavili, osim benda Zli iz Nikšića, najavljuju i nastup benda Artan Lili na ovogodišnjem, osmom Bedem festu, kome će to ujedno biti i prvi festivalski nastup u Crnoj Gori.

“Opet pokazujemo koliko smo snažno opredjeljeni u pravcu da svojoj publici predstaljamo izvođače koje treba obavezno preslušati ili na koje ukupnoj javnosti treba skrenuti pažnju”, navodi Šundić.