Čuvena više-platformska mobilna aplikacija za razmjenu poruka WhatApp koja se nalazi u vlasništvu kompanije Facebook dosegla je nedavno broj od milijardu korisnika.

To su prilično dobre vijesti za njenog izvršnog direktora Marka Zakerberga koji je prije dvije godine odlučio da WhatsApp kupi za 19 milijardi dolara, vjerujući da će jednog dana postati jedna od najkorišćenijih platformi za komunikaciju na svijetu.

Uprkos tome što ne donosi novac, svakako je popularnija od Facebook-a, koji je nedavno premašio broj od 800 miliona korisnika.
Prije kupovine, WhatsApp je u prosjeku koristilo 450 miliona korisnika mjesečno i donosio zaradu od oko 10.8 miliona dolara godišnje. Najveći dio sume poticao je od korisnika koji su za njeno korišćenje na godišnjem nivou plaćali 0.99 dolara.

Zakerberg je ovu praksu ukinuo prošlog mjeseca i izjavio da će WhatsApp ostati oslobođen reklama. Kompanija želi da aplikaciju pretvori u sredstvo koje će najviše biti korišćeno u sferi biznisa, odnosno pomoću kojeg će kompanije efikasno moći da ostvare komunikaciju sa klijentima.