Site icon Mladi Nikšića

Anketa: “Sve i svemu Nikšić je brend. Rok, pivo i omladina. Briga nas.”

Ovog ljeta u Nikšiću opet je održan niz kulturnih manifestacija po kojima je ovaj grad već dugo prepoznatljiv.
Prošle godine to nije bilo nemoguće jer je sve bilo “pod ključem” zbog COVID 19 pandemije a ove godine smo se uvjerili da je sve moralo da izgleda drugačije, uslovljeno različitim objektivnim okolnostima a bilo je i problema sa organizacijom.

Naša devetnaestogodišnja sugrađanka Ena ne prati pomenute događaje ali po onome što je prezentovano u medijima zaključuje:

“Inače to ne pratim, ali je bilo loše organizovano koliko sam mogla vidjeti.”

Bilo je i onih koji uopšte nijesu ispratili nikšićko kulturno ljeto pa, takođe devetnaestogodišnji Luka odgovara kratko i jasno: “Žao mi je ne mogu odgovoriti. Nijesam iz tih “voda”.

S druge strane naš osamnaestogodišnji sugrađanin Danilo koji je bio u organizaciji više festivala u Nikšiću za naš portal kaže: “Vjerovatno je nepotrebno pominjati koje su sve otežavajuće okolnosti ostavile trag na kulturna dešavanja ove i prethodne godine, od kojih su neke manje, a neke više objektivne, mada su upravo te okolnosti značajno uticale kako na organizatore, tako i na zainteresovanost publike. Lako je biti isključiv i posmatrati stvari sa strane, pa iz jedne perspektive optužiti da je za kulturnu neplodnost kriv ovaj, ili neko drugi… Mada treba postojati određena doza zadovoljstva i zahvalnosti ljudima koji su pokušali pod datim okolnostima da ožive već pomalo kulturno pospan Nikšić, iako su neki pokušaji manje, a neki više ispunili očekivanja. Ne može uvijek ispasti sve kako je planirano, ali ne treba se nipodaštavati višegodišnja uspješnost i prepoznatljivost. Razmišljam sa uglavnom mladim kolegama koji su uveliko zaslužni za duhovno uzdizanje našeg nadahnutog i stvaralačkog kolektiva, a time i grada uopšte, o novim projektima za koje su potrebni sponzori i zainteresovanost ljudi, koji bi mogli svojim donacijama da doprinesu “metalnoj kidačini” koja će, nadam se, uskoro da zatrese grad i uznemiri one koje su to zaslužili i koja bi dovela mnoge svetske poznate izvođače metal muzike. Nadam se da ćemo o tome uskoro i detaljnije…”

Omladina želi samo neku zabavu pa na nijanse i ne obraćaju pažnju. Jedan takav je i sedamnaestogodišnji milovan koji je rekao da i jeste i nije zadovoljan ali da mu je posebno Bedem fest bio razočarenje. “Sve i svemu Nikšić je brend. Rok, pivo i omladina. Briga nas.” Zaključuje Milovan sa osmjehom.

Exit mobile version