Dok su oni stariji nezainteresovani za “Noć vještica”, nazivajući taj praznik popularizovanim elementom tuđe kulture, srednjoškolci i studenti u Nikšiću vide isključivo zabavnu stranu te večeri i iskoristiće i ovog 31. oktobra priliku da se kostimiraju i provedu.

“Samo neka bude dobrih žurki, slavićemo sve, pa i vještice”, rekla nam je grupica srednjoškolaca.

Što se kostima tiče, kažu da će se obući u omiljene junake filmova Star Wars-a, neki od njih će masku nacrtati…

“Sve je već viđeno, teško da mogu izmisliti originalan kostim, prošle godine sam se maskirao u Dartha Vadera, a ove se dvoumim između dva junaka”, rekao je jedan od njih.
“Meni će drugarica koja se bavi šminkanjem ukrasiti lice i ruke, vrat… Ne znam još tačno u šta cu se masirati ali će biti strašno”, kazala je naša sagovornica.

Jedna od naših sagovornica kaže kako voli izaći te večeri, iako se ne maskira nužno u “nešto strašno”.

“Ja ne volim horor maske, nekako su mi sve iste i više su smiješne nego strašne”, kazala je ona i dodala kako će se potruditi da bude kreativna i ove godine, i otkrila nam samo da će se masirati u junakinju njene omiljene video igrice.

Naišli smo i na sugrađane koji ne posjećuju žurke ali vole da obilježe ovaj dan na svoj način.

“Obožavam Halloween, ne volim žurke u kafićima, koliko volim da tih dana budem kreativna i ukrasnim prozore, dvorište, okupim društvo pa gledamo omiljene horore”, kaže naša sagovornica.

Stariji sagovornici, očekivano, nijesu pristalice obilježavanja ovog dana, jer kako kažu, “to nije naš praznik”.