Site icon Mladi Nikšića

AMSCG: Saobraća se po, pretežno, suvim kolovozima

amscg

Saobraća se po pretežno suvim kolovozima. Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično je izražena poledica. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na  sitnije odrone. Mjestimično je vidljivost smanjena po kotlinama. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

U vremenskom terminu od 15.11.2021. godine do 01.04.2022. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad – Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog izvođenja radova na izgradnji bulevara u Podgorici od raskrsnice Podgorica – Cetinje – Nikšić do Komanskog mosta izmijenjen je režim saobraćaja na mjestu izvođenja radova sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog izvođenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto-puta Podgorica – Mateševo za vrijeme izvođenja radova. Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

 

 

 

 

Exit mobile version