Site icon Mladi Nikšića

AMSCG: Oprez zbog mokrih kolovoza

Kolovoz

Učesnike u saobraćaju očekuju mokri   kolovozi i mjestimično smanjena vidljivost. Na putevima duž klisura i usjeka upozoravamo na pojavu odrona. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja.

 U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sva vozila.

 Na magistralnom putu M-5  dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta zbog čega dolazi do totalnih obustava saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 08.30 do 11.30 I od 13.30 do 16.30 sati. Vikendom (subotom I nedjeljom) saobraćaj se prekida u terminu od 09.00 do 15.00 sati.

 U toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja-Metaljka zbog čega se saobraćaj obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 12.00 do 16.00 sati.

 Na magistralnom putu M-3 dionica Šćepan Polje-Nikšić   do 01.12.2022 godine na ovom putnom pracu sabraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično na mjestu izvodjenja radova.

 Promjenjen je  režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni  od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

 Na auto putu saobracaj se odvija normalno bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima u zemlji.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Exit mobile version