Alivodić i Nikčević na vrhu

Na turniru iz serije “Proljećnog šahovskog festivala” u organizaciji ŠK Elektroprivreda iz Nikšića i Šahovskog saveza Crne Gore talentovani omladinac Dario Alivodić je nakon dvije pobjede u trećem kolu remizirao sa internacionalnim majstorom, Vladimirom Klasanom iz Srbije, nakon obostrano korektne igre u igri daminog pješaka. Alivodić je nakon dvije pobjede, zabilježio prvi remi na turniru.

Nebojša Nikčević je opravdao ulogu favorita protiv Nikole Kovačevića. Iskusni velemajstor je prihvatio, ispostaviće se, nekorektnu žrtvu materijala Kovačevića i uspio da zabilježi drugu pobjedu na turniru i dođe na diobu prvog mjesta.
Nikšićki derbi između Predraga Nikača i Aleksandra Tomića, pripao je iskusnijem, Nikaču. U dinamičnoj poziciji, serijom preciznih poteza iznudio je grešku protivnika i izvanrednom tehnikom zabilježio prvu pobjedu na ovom turniru.
Fide majstor Miloš Pečurica i internacionalni majstor Vitomir Arapović odigrali su zanimljivu partiju u francuskoj odbrani. Kada se očekivala borba, nakon žrtve pješaka Pečurice, protivnici su se saglasili na remi.
Najduže su za tablom ostali Vuk Miletić i Marko Jelčić, a njihova duga borba okončana je remijem.
Na čelu tabele su Alivodić i Nikčević sa 2,5 poena, dok grupa od 6 igrača ima 1,5 poen.
Sjutra su na programu dva kola, a u jutarnjem se sastaju:
Nikčević – Tomić
Miletić – Nikač
Pečurica – Jelčić
Klasan – Arapović
Kovačević – Alivodić
Partije možete pratiti na zvaničnom sajtu Šahovskog saveza Crne Gore, sahcg.me