Manjinski akcionari nikšićkog Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, obratili su se vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i Specijalnom tužilaštvu sa zahtjevom da pokrenu krivični postupak protiv bivšeg i sadašnjeg stečajnog upravnika te firme, Dragana Smolovića i Ranka Radinovića, kao i drugih lica koja u predzeću obavljaju funkcije izvršnog i direktora finansijskog sektora.

Akcionari su, uz inicijativu tužilaštvu, dostavili nalaz i mišljenje sudskog vještaka finansijske struke, Milovana Perućice, koji je vještačio poslovanje HTP Onogošt po naredbi zamjenika osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, nakon što su mali akcionari podnijeli krivičnu prijavu sredinom prošle godine, piše Dan.
Vještačenje je obuhvatilo period od 2009. godine, odnosno od uvođenja stečaja u to preduzeće, do avgusta prošle godine.
Prema riječima malih akcionara, nalaz vještaka potvrdio je njihove navode, odnosno da su oštećeni za više od tri miliona EUR.
Potpredsjednik Skupštine akcionara, Milan Jauković, rekao je da je vještak Perućica konstatovao da je Smolović, odlukom od 30. marta 2014. godine, Privrednom sudu pozajmio 33 hiljade EUR, koje je trebalo da HTP Onogoštu budu vraćene u preciziranom roku od godinu.
Jauković je rekao i da je u martu prošle godine za oko 1,6 hiljada akcionara od prodaje imovine isplaćeno četiri miliona, ali da je taj iznos trebalo da bude mnogo veći.