Učenici programa „Access“ su jutros imali priliku da slušaju prezentaciju o američkoj muzici, koju su za njih pripremili alumnisti FLEX programa razmjene.

FLEX program omogućava crnogorskim srednjoškolcima da provedu jednu akademsku godinu u američkoj srednjoj školi, dok žive sa američkom porodicom. Alumnisti ovog programa, Sara Dubljević, Miloš Lakićević i Klaudija Abat su danas za „Access“ grupu organizovali radionicu koja je počela prezentacijom o muzici i kulturi Sjedinjenih Američkih Država.

„Učenici su bili jako zainteresovani da čuju naša iskustva i imali su mnogo pitanja o FLEX programu i američkoj kulturi. Nadamo se da će ih prezentacije ovog tipa inspirisati da daju šansu mnogim stipendijama koje su dostupne crnogorskim učenicima i studentima“, kazala je za portal Mladi Nikšića učenica četvrtog razreda Gimnazije „Stojan Cerović“ Klaudija Abat.

„Access“ program je podržan od strane Stejt departmenta, a sprovodi ga Udruženje crnogorskih nastavnika engleskog jezika (ELTAM). U sklopu ovog programa, 25 talentovanih nikšićkih učenika imaju priliku da uče i poboljšaju svoj engleski jezik.