Access Microscholarship program učenja engleskog jezika od danas se primjenjuje u nikšićkoj Osnovnoj školi „Luka Simonović”, saopšteno je iz Ambasade sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Kako je najavljeno, početak primjene programa označiće ambasadorka SAD Margaret En Uehara, sa predsjednicom Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM Draganom Radoman i predstavnicima Ministartsva prosvjete i Opštine Nikšić.

»Access Microscholarship je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike iz porodica slabijeg imovnog stanja, koji finansira Stejt dipartment«, kaže se u saopštenju.

U okviru programa, kako je pojašnjeno, 25 odabranih učenika uzrasta od 13 do 15 godina iz Nikšića imaće priliku da unaprijede znanje engleskog i upoznaju se sa vrijednostima američke kulture i demokratije.

»Učesnici programa će, takođe, steći vještine koje će im pomoći da konkurišu i, eventualno, učestvuju u američkim programima obrazovne razmjene«, navodi se u saopštenju.