Najbolji karatisti Crne Gore završne pripreme za Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore odradiće u Herceg Novom, od devetog do 12. februara, prenosi agencija Mina.

 

Kako je saopšteno iz Karate saveza poziv za pripreme dobilo je 30 takmičara koji će uz podršku selektora nastojati da podignu formu pred šampionat koji se održava od 17. do 19. februara u Sofiji .

“Nadamo se da ćemo se i ovaj put vratiti barem sa dvije medalje. Tradicija je na našoj strani jer smo od sticanja nezavisnosti uvijek osvajali medalje sa ovog prvenstva, a imamo takmičarski kvalitet i potencijal za dobar rezultat”, kazao je direktor reprezentacije Dragoljub Fatić.

Selektor muške kadetske i juniorske selekcije u borbama, Slobodan Vlahović, na pripreme u Budvi pozvao je kadete Janka Dževerdanovića (do 52, Omladinac), Balšu Miličkovića (do 57, Omladinac), Vasilija Mićunovića (do 63, Budućnost), Bojana Boškovića (do 70, Omladinac) i Nemanju Jovovića (preko 70, Bar) i juniore Damira Čolovića (do 61, Bar), Iliju Radonjića (do 68, Omladinac), Aleksu Šuškavčevića (do 76, Bratstvo) i Predraga Smolovića (preko 76, Onogošt).

Selektor Radoslav Vukićević računa na kadetkinje Tamaru Đurković (do 47, Bar), Jovanu Vukčević (do 54, Bar) i Milenu Jovanović (+54, Omladinac) i juniorke Ivanu Kovačević (do 59, Buducnost) i Vasilisu Bujić (preko 59, Bar).

Na pripremama u Herceg Novom, na poziv selektora Slavenka Bajića, treniraće mlađi seniori u borbama Nenad Dulović (do 60, Omladinac), Mario Hodžić (do 67, Omladinac), Nikola Malović (do 75, Onogošt), Vuk Popović (do 84, Omladinac) i Luka Ivanović (preko 84, Budućnost).

Selektor mlađih seniorki u borbama Žarko Raković na pripreme je pozvao Ivanu Ranđelović (do 61, Čempion) i Antigonu Ramović (preko 68, Ulcinj).

Selektor u katama za mlađe seniore i seniorke, Jugoslav Bukilić na pripremama će raditi sa Srđanom Vukovićem (Podgorica).

U konkurenciji kadeta i juniora u katama selektorka Slavka Maksimović okupiće u Herceg Novom Kenana Nikočevića (Bar), Filipa Bakića (Budućnost), Vladimira Mijača (Bar) i Arijana Kočana (Bar).

Na poziv selektorke Nele Tatar pripremaće se kadetkinje i juniorke u katama Jovana Marić (Budućnost), Aleksandra Mijović (Budućnost), Mia Roganović (Budućnost) i Ivana Bujković (Bar).