Mladi Nikšića

U nikšićkoj Osnovnoj školi „Olga Golović“ održano je školsko takmičenje iz svih predmeta za učenike od trećeg do devetog razreda, prenose Vijesti. 

Takmičenje je, prema riječima direktorice Slobodanke Žižić, poslužilo kao dobra priprema za opštinska i državna takmičenja i Olimpijadu znanja, kao i da se učenici starijih razreda pripreme za eksterno-internu provjeru znanja, a učenici nižih razreda da se navikavaju na testiranje.

„U svakom djetetu ima skrivenih potencijala. Važno je pružiti jednake mogućnosti za sve, otkriti njihove afinitete. Ovo je jednaka šansa za sve – da svi pokažu u čemu su najbolji, da nauče da uče i da vole svoju školu“, kazala je Žižić.

Za takmičenje je vladalo veliko interesovanje učenika, a najbolji će predstavljati školu na višim nivoima takmičenja. Za učenike prvog i drugog razreda i integrativnog odeljenja 13. i 14. decembra planirane su druge aktivnosti. I u O.Š. “Jagoš Kontić” organizovano je tamičenje, ali za učenike osmog razreda i to iz hemije pod nazivom “Moj atom i ja”. Takmičenje su organizovale nastavnice škola “Luka Simonović”, “Jagoš Kontić” i “Radoje Čizmović”, Ratka Vulanović, Vera Popović i Ismeta Fatić, a učešće se uzeli učenici pomenutih škola. Osim što su pokazali znanje iz hemije, učenici su predstavili i literarno-likovne radove o atomu, a svim učesnicima su uručene zahvalnice. Drugi dio takmičenja biće organizovan u školi “Luka Simonović” tokom decembra ili februara.