Mladi Nikšića

Književno veče pod nazivom „Iz neobjavljenih rukopisa“ u organizaciji Javne ustanove „Zahumlje“, Književnog kluba „Poenta poetika“ i Javne ustanove Narodna biblioteka „Njegoš“ biće održano večeras u 19 časova u sali Zahumlja.

Cilj ove večeri je afirmacija sugrađana i ostalih koji pišu, a koji do sada nijesu imali priliku da svoje radove i objave.

“Na ovaj način se pruža pažnja i daje se prilika za promociju talentovanim ljudima koji žive sa književnošću, i za književnost, a ipak u našem gradu do sada nijesu bili prepoznati kao književni stvaraoci. Riječ je o formiranim ličnostima, uspješnim u svojim profesijama, koji na ovaj način iskazuju jedan dio sebe, najintimniji i najtananiji”, saopštili su organizatori.

Organizatori su se, takođe, odazvali i kampanji protiv nasilja nad ženama, pa su ovaj program posvetili i toj aktivnosti.

Nikšić, Podgorica i Bar su jedini gradovi iz Crne Gore koji su se priključili ovoj kampanji u koju je uključeno preko 50 gradova i književnih organizacija iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i ostalih zemalja regiona.

“Svijest o društvenom i građanskom aktivizmu, kao i o potrebi zaštite prava žena, pokretač je da se „Zahumlje“, „Poenta poetika“ i JU Narodna biblioteka „Njegoš“ uključe u ovu kampanju. Učesnici programa su: Milka Nikolić, Mile Albijanić, Rada Vukasojević, Miluša Bakrač, Sandra Đukanović, Vukosav Delibašić, Nataša Lalatović, Kristina Radović, Vida Pejović, Tanja Seratlić, Sava Radulović, Desanka Vlahović, Slavica Petković. Moderatori su: Ana Pejović i Goran Radojičić”, navodi se u saopštenju.