Mladi Nikšića

U februaru ove godine u Crnoj Gori je održan prvi Teleton, na kojem je sakupljen novac za liječenje djece oboljele od karcinoma koja iz nekog razloga nijesu dobila sredstva Fonda za zdravstvo, prenosi Antena M.

Na toj najvećoj humanitarnoj akciji u našoj državi, prikupljeno je preko 367 hiljada eura, ali novac je nastavio da pristiže, te tako, prema podacima fondacije “Budi human” na računu sada stoji cifra od preko 390 hiljada eura.

Iako je novac sakupljen prije nešto više od osam mjeseci, kako se navodi na sajtu fondacije, još nijedno dijete se nije javilo da ga iskoristi, jer srećom nikom nije bio potreban.

U Crnoj Gori se, međutim, svakodnevno sakuplja novac za djecu oboljelu od raznih drugih bolesti, te tako samo na sajtu fondacije “Budi human” je osmoro njih koji mole da im se pomogne u liječenju ali i poboljšanju uslova života.

Postavlja se pitanje, je li neophodno da novac prikupljen za djecu oboljelu od karcinoma mjesecima stoji neiskorišćen dok djeca sa drugim dijagnozama, možda čak i godinama, čekaju da im se pomogne?

Odgovor smo pokušali da dobijemo od direktora fondacije “Budi human” Gorana Jovanovića, ali uprkos našem insistiranju, nije odgovorio na naša pitanja. Ono što nam je rekao je da se podaci na sajtu redovno ažuriraju, te da se može uvijek pratiti stanje na svim računima za pomoć.

Podsjetimo da je portal Antena M prije nekoliko dana objavio da je potrebna pomoć i jedanaestogodišnjem Amaru Drndaru, dječaku iz Bijelog Polja, koji se liječi od neurološkog tumora na mozgu i kičmenoj moždini.

Pošto se, kako navodi porodica, tumor proširio duž cijele kičme, oni mole za pomoć. Za Amarovo liječenje je neophodno 150.000 eura.