Učenici nikšićkih srednjih škola i danilovgradske Gimnazije su juče održali koncert u sali Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Pored muzičkih kompozicija, učenici su se predstavili i recitacijama, glumom i interesantnim muzičkim sadržajem.

Kako kaže Kristina Šćepanović, učenica trećeg razreda Muzičke škole „Dara Čokorilo“ i jedna od organizatora koncerta, glavni i jedini organizatori su delegati Unije srednjoškolaca Crne Gore, koji su na ideju za organizaciju koncerta ovakvog karaktera došli nakon seminara koji se bavio temom osnaživanja i osnivanja učeničkih parlamenata u našoj državi.

„Odlučili smo se za ovu kulturno-humanitarnu akciju, kako bi pomogli dječijem domu iz Bijele, ali i da predstavimo srednjoškolce Nikšića u najboljem svijetlu. Bilo je glume, recitacija, popularnih scena iz filmova, sve sa željom da publici priibližimo naš svijet, svijet mladih. Nadamo se da će događaji ovakve vrste i ovaj projekat postati tradicija“, kazala je našem portalu Kristina.

Kako naglašava, organizacija događaja je bila izuzetno zahtjevna, budući da su učenici sami bili zaduženi za njegovo uspješno realizovanje, uz pomoć Unije srednjoškolaca i uprava srednjih škola Nikšića koje su pružile podršku. Cilj manifestacije je da pokaže da je moguća saradnja dva grada, kao i da mladi imaju duha da rade na kulturnom uzdizanju.