Poetsko-muzičko veče posvećeno Vitomiru Vitu Nikoliću održano je juče u koncertnoj sali Muzičke škole „Dara Čokorilo“, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Učenici škole su odali čast Nikoliću kroz emotivna izlaganja njegovih pjesama, koje publiku nijesu ostavile ravnodušnom. Pored Vitove poezije, učenici su recitovali i svoju poeziju, a i izvodili muzičke numere Bramsa i ostalih kompozitora.

„Pjesme Vita Nikolića predstavljaju, svojim iskrenim emocijama, djela satkana od snova, lutanja i misli jednog čovjeka koji je bio sam na svijetu i koji se sa tim izborio. Nikolićevi stihovi su posvećeni svakom čovjeku, lako se urezuju u pamćenje, a teško ga puštaju. Kako on jednom reče, svaki živi čovjek je pjesnik. Pjesnik je u svakom ljudskom stvoru, ko nije pjesnik, taj je davno mrtav. Ali samo neki uspiju ovladati dušama svojih bližnjih“, kazala je na sceni Kristina Šćepanović, učenica trećeg razreda Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Kako je ona kasnije objasnila za portal Mladi Nikšića, učenici su, uz pomoć profesorica, pripremali ovo veče u proteklih mjesec dana, kroz vrijedan rad, trud i probe.

„Htjeli smo Vitu posvetiti ovo veče, jer je jedan od velikana, prije svega Nikšića, pa i Crne Gore. Naravno, sve je bilo uz pomoć naših profesorica i uopšte cijele škole. Posebno hvala profesoricama Veri Knežević-Fatić i Dragani Glomazić, jer su nam pomogle da na sceni budemo ono što jesmo“, kazala je Kristina.

Profesorka književnosti Vera Knežević-Fatić, uz pomoć svojih koleginica Ivane Pešić i Dragane Glomazić, kao i uz podršku uprave, pomogla je učenicima škole „Dara Čokorilo“ da organizuju ovo veče koje su oni osmislili.

„Veče je bilo posebno i drago mi je što smo ušli u Program podrške razvoja kulture u Nikšiću i time dali jedan mali doprinos. Moram reći da su učenici bili sjajni i da su pored svih obaveza u školi i van škole našli prostora i vremena da se ovo organizuje i da večeras budu na sceni onakvi kakvi su bili“, kazala je za naš portal Knežević-Fatić.