U okviru četvoromjesečne implementacije projekta, namjenjenog oboljelima od skleroze multipleks, predsjednica udruženja oboljelih od skleroze multipleks u Crnoj Gori, dr Andrijana Nikolić u subotu, 20. februara, održaće u Nikšiću predavanje za oboljele od skleroze multipleks.

Predavanje na temu o psihološkim promjenama kod oboljelih od multiple skleroze obuhvatiće teme od samokontrole u stresnim situacijama do relaksirajućih vježbi disanja i opuštanja, uz savjete za zdravu ishranu i kontinuirano vježbanje primjenjivih vježbi za oboljele od skleroze multipleks. Predavanje će se održati u hotelu TRIM, iza Saborne crkvi, s početkom u 12h.

“Ovom prilikom članovima će biti podijeljeni vitaminski preparati , tačnije po kutija šumećih tableta ACE Selenium complex, donacija farmaceutske kompanije Farmegra d.o.o. iz Podgorice, koji su ovim gestom podržali rad Udruženja multiple skleroze Crne Gore-Podgorica, na čemu smo im posebno zahvalni.

Isto predavanje već je održano u Baru i u Bijelom Polju.

Članovi iz Berana pridružili su nam se u Bijelom Polju zahvaljujući kompaniji „ Euro Šuntić“ koji su dali svoj doprinos našim aktivnostima organizovanim i besplatnim prevozom članova iz Berana za Bijelo Polje i iste vratili bezbjedno u Berane”, kazala je Andrijana Nikolić, predsjednica Udruzenja multiple skleroze Crne Gore.

Poruka ovih predavanja odnosi se na promjenu sistema razmišljanja i reagovanja ka kvalitetnijem načinu života i traženju sopstvenih mogućnosti unutar sebe u cilju prevazilaženja stresnih situacija koje dovode do anksioznosti, depresije i loših navika zavisnosti.

Projekat je finansiran od Komisije za dodjelu sredstava od igara na sreću.